Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ

Η αποκαλυψη της GREENPEACE οτι υπαρχουν μεταλαγμενα στις ζωοτροφες που προμηθευονται μεγαλες γαλακτοβιομηχανιες οπως η ΔΕΛΤΑ, η ΜΕΒΓΑΛ, η ΟΛΥΜΠΟΣ και η Φαρμα Κουκακη, σιγουρα δεν ειναι κεραυνος εν αιθρια. Γιατι, αν και εχουμε καταφερει να αντισταθουμε σθεναρα ως χωρα απεναντι στο λομπυ της Κομμισιον που προωθει τα μεταλαγμενα, οι γενετικα τροποποιημενες ουσιες φθανουν καθημερινα στο τραπεζι μας, ειτε το θελουμε ειτε οχι, δια της πλαγιας οδου. Αναμενομενη και η παλαιομοδιτη αντιδραση των εταιρειων που κατονομαστηκαν. Αυτο ξερουν αυτο κανουν. Αναμενομενη και η σιωπη, η απολυτη νιρβανα του υπουργειου αναπτυξης, που ενω την ιδια ωρα που σφυριζει αδιαφορα για τα μεταλαγμενα, καταθετει μεγαλοπρεπες σχεδιο νομου με το οποιο  "προικιζει" τους καταπατητες με δημοσια δαση και δασικες εκτασεις. Και βεβαια νομιμοποιει τα αυθαιρετα σε δασικες εκτασεις. Αλλα ειπαμε το κρατος μενει παντα πιστο στις αρχες του: "κανενας παρανομος να μην μενει παραπονεμενος".

ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Μπορει ο αγωνας των κατοικων της Κερατεας να ηταν νικηφορος, ομως τωρα οι αρχοντες της βρισκονται αντιμετωποι με τη Δικαιοσυνη και τον .... εθνικο εργολαβο. Για ποιο λογο διατυπωνονται τοσο εξοντωτικες κατηγοριες, τοσο ηθικα οσο και ποινικα, εναντιον του τεως δημαρχου Σταυρου Ιατρου, των δυο επικεφαλης των παραταξεων της αντιπολιτευσης Α. Αντωνιου και Κ. Λεβαντη (νυν δημαρχου Λαυρεωτικης), και των τοτε αντιδημαρχων Π. Κατσικη και Σ. Παπαγιαννη καθως και του αδελφου του Γιωργου Ιατρου, οι οποιοι θα δικαστουν με την κατηγορια του "τρομοκρατη"; Ολοι οι πιο πανω κατηγορουνται απο την Εισαγγελια Πρωτοδικων για: "Συμμετοχη σε εγκληματικη οργανωση". "Αποπειρα ανθρωποκτονιας κατα συρροη απο κοινου". "Αποπειρα επικινδυνης σωματικης βλαβης κατα συρροη εναντιον αστυνομικων κατα την εκτελεση της υπηρεσιας τους". "Εμπρησμο απο προθεση κατα συναυτουργια". "Οπλοφορια". "Οπλοχρησια". "Προμηθεια και κατοχη εκρηκτικου υλικου". "Εκρηξη κατα την οποια μπορουσε να προκυψει κινδυνος για τον ανθρωπο". "Αντισταση απο κοινου απο περισσοτερους που φερουν οπλα και αντικειμενα απο τα οποια μπορει να προκληθει σωματικη βλαβη". Αυτο ειναι. Τωρα ο αγωνας εναντια στη τρομοκρατια κερδηθηκε.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ

Η Αγκυρα εκχωρησε απο το 1973 στην ΤΡΑΟ τα 27 συνεχομενα τμηματα -στο αιγαιο - για εντοπισμο κοιτασματων, αλλα την ενεργοποιησε πριν λιγο καιρο. Απο το Μαιο του 2010 η ΤΡΑΟ και μεσα σε 6 μηνες εχει ολοκληρωσει τις 3 πρωτες φασεις που θεωρουνται απαραιτητες ωστε οι πετραιλαικοι ομιλοι να θεμελιωσουν ερευνητικα δικαιωματα στο Αιγαιο. Και ενω η Αθηνα κοιμαται τον υπνο του "δικαιου", ακομα και τα Τιρανα προκηρυξαν διαγωνισμο για την περιοχη ανοιχτα του Αυλωνα, αλλα και η Δαμασκος προχωρησε σε αναλογη διαδικασια για 4 οικοπεδα στη περιοχη Λεβαντινη, νοτια της Κυπρου. Απο τα λογια για την προθεση διαμορφωσης ΑΟΖ το 2008-9 υποχωρησαμε το 2011 στη περιοχη της Κρητης. Ο δε Μανιατης ενω ελεγε για την προοπτικη ερευνων για φυσικο αεριο οτι: " σε λιγες μερες θα εχουμε ευχαριστα νεα", τωρα με μια κωλοτουμπα μας λεει οτι: " η εκμεταλευση κοιτασματων γινεται σε βαθος εικοσαετιας και πριν απο την εξορυξη μεσολαβουν πολλα χρονια προετοιμασιας". Υποστηριζε ακομα οτι: "σε εναν χρονο απο σημερα το Δημοσιο θα γνωριζει με ακριβεια που κ ποσους υδρογονανθρακες εχει το κοιτασμα νοτια της Κρητης". Τι αλλαξε; Μηπως η αιτια ειναι η νεα δανειακη συμβαση και η πιθανοτητα ολα τα εσοδα απο ενδεχομενες ερευνες να πανε στο ειδικο ταμειο; Στα προτυπα της Νιγηριας.