Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Μερος 2ο

Μετα το μνημονιο 3 γλιτωνουμε οριστικα τη χρεοκοπια; Υπαρχει αλλη λυση;
Τα κονδυλια που εγκρινουν οι Ευρωπαιοι αφορουν πλεον αποκλειστικα το δημοσιο χρεος μας το οποιο de facto δεν μπορουμε να εξυπηρετηουμε απο το Μαρτιο του 2010. Ταυτοχρονα μεγαλες κοινωνικες ομαδες χρεοκοπουν χωρις ελπιδα σωτηριας μεσα στο ευρω και η οικονομια πνεει τα λοισθια.
Αν η χωρα βγει απο το Ευρω δεν θα ερθουν οσοι βγαλαν τα λεφτα τους εξω και θα τ αγορασουν ολα κοψοχρονια;
Η Ελλαδα ΜΕΣΑ στο ευρω πουλαει κοψοχρονια τη δημοσια περιουσια της στις χαμηλοτερες τιμες του Χρηματιστηριου των τελευταιων 20 ετων, ενω οσο μειωνεται το βιοτικο επιπεδο των Ελληνων τοσο αυτοι μετατρεπονται σε δουλους των 370 ευρω βασικου μισθου για τις μεγαλες εταιρειες, ενω τα ενοικια και οι τιμες παραμενουν υψηλες ενω οι μισθοι μειωνονται δραματικα. Ταυτοχρονα μεσω μνημονιων υποθηκευουμε ακομη και τις ιδιωτικες περιουσιες υπερ των δανειστων μας που σε μια εκτακτη αναγκη θα μπορουν να απαλλοτριωσουν μεγαλες εκτασεις και να κατασχουν ακομα και σπιτια ιδιωτων. Μην μιλησουμε για τον ορυκτο πλουτο και τα πετρελαια. Κατα τ αλλα το ευρω μας προστατευει απο τη πωληση "κοψοχρονια".
Κοβουμε λιγο τις συνταξεις και τους μισθους για να αποφυγουμε τη χρεοκοπια;
Η χρεοκοπια εχει ΗΔΗ συμβει, απλα την ανακοινωνουν σε δοσεις επειδη φοβουνται μεγαλυτερες κοινωνικες αντιδρασεις. Ετσι π.χ αντι να πουνε οτι λογω χρεοκοπιας οι μισθοι μειωνονται κατω απο το μισο, μειωνουν σημερα ενα 12% μετα απο λιγο ενα 10% μετα ενα 15% και παει λεγοντας.
Ο λαος μηπως πρεπει να προσπαθησει περισοτερο για να γινουμε δυτικοευρωπικο κρατος;
Φοβουνται να ανοιξουν τις αγορες και τα επαγγελματα για να μην θιξουν ορισμενες συντεχνιες που στηριζουν τα μεγαλα κομματα και αντιθετα επιλεγουν να κυνηγανε τους χαμιλομισθους.
Μηπως τα μετρα ειναι κοινωνικα ευαισθητα για τους αδυναμους ενω χτυπανε τους υψηλομισθους;
Ξεφτιλησαν τους τερμα κατω, οσο πιο χαμηλομισθος τοσο μεγαλυτερο το κυνηγι, οσο πιο υψηλομισθος πιο μαλακο. Εδω φτασαμε να λεμε να ειχαμε οχι εναν ιδανικο και δικαιο σοσιαλισμο αλλα εναν νεο σκληροτερο Σταλιν για να παρει εκδικηση στο ονομα των νεοπτωχων και των ανεργων.
Ναι, αλλα με το PSI γλυτωνουμε ενα μερος απο το χρεος μας. Ετσι δεν ειναι;
Το δημοσιο χρεος ηδη δεν μπορουμε να το πληρωσουμε απο το 2010. Ουτε προκειται να μπορεσουμε να το πληρωσουμε οσο μενει. Και αυτο γιατι δεν βγαινουν τα νουμερα. Δεν γλυτωνουμε λοιπον τιποτα. Το αντιθετο συμβαινει, μας βαζουν να πληρωσουμε σε ειδος τα σπασμενα που ουτως η αλλως πληρωνουν οι αλλοι ενω ταυτοχρονα δεσμευομαστε οτι καθε μελλοντικο πλεονασμα θα το δινουμε τους σημερινους δανειστες μας. Με αλλα λογια δεν μας επιτρεπουν να κανουμε ουτε μια απλη και τιμια χρεοκοπια που θα ηταν βαλσαμο στις πληγες μας.
Παντως γινονται μεγαλες αλλαγες στο σαπιο κρατος και στη κακη δημοσια διοικηση
Αυτοι που μπηκαν με βισμα απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ειναι αυτοι που εκαναν κουμαντο και εφεραν σ αυτη την καταντια την δημοσια διοικηση, ειναι οι ιδιοι που βρικονται σημερα στην πρωτη γραμμη και ηγουνται τωρα της δηθεν καθαρσης. Αυτοι που επι 30 χρονια λιμαινονταν τα παντα στη δημοσια διοικηση με τις πλατες των σημερινων σωτηρων της Ελλαδας. Αυτοι θα κανουν τη "καθαρση"; Τιποτα δεν θα αλλαξει οσο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λιμαινονται την εξουσια. Θα αλλαξει κατι μονο οταν βρεθει τροπος ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να εξαφανιστουν.

Αν τους ψηφίσουμε και πάλι, τότε θα είμαστε για φτύσιμο! Απ' τα παιδιά μας! - Λόγιος Ερμής

Αν τους ψηφίσουμε και πάλι, τότε θα είμαστε για φτύσιμο! Απ' τα παιδιά μας! - Λόγιος Ερμής

Η Ελλάδα μπορούσε να διαγράψει τα χρέη της απο το 2010!! - Λόγιος Ερμής

Η Ελλάδα μπορούσε να διαγράψει τα χρέη της απο το 2010!! - Λόγιος Ερμής